Piroger?
Vilken lysande idé det hela var från början. Satt och bläddrade i en kokbok inför stundande storhandling. Inspirationen flödar och jag kommer på att jag är sugen på att baka piroger. Ville minnas att jag hade gjort det vid hela ett tillfälle tidigare och att dom då vart så otroligt goda.
Jag lät tanken sjunka in en dag eller två medans jag funderade på lämpligast innehåll. Gjorde lite research på nätet om olika populära fyllningar och kom fram till att ost och skinka skulle sitta fint.
Slängde i lite svamp och tomatsås också.
Det blev inga piroger, det blev små mini-calzone. Hade det inte varit för dom med gaffel, enligt konstens alla regler, räfflade kanterna, hade jag verkligen trott att det var inbakade små pizzor.
Jag inser att mitt undermedvetna spelar mig ett spratt. Det här är ju inte på något sätt något att förvånas över. Sen i söndags har jag planerat att äta pizza till helgen och som Jennie så fint uttryckte sig en gång:
"Om Johanna fick välja mellan pizza och nobelmiddagen skulle hon välja pizza"
Jag lät tanken sjunka in en dag eller två medans jag funderade på lämpligast innehåll. Gjorde lite research på nätet om olika populära fyllningar och kom fram till att ost och skinka skulle sitta fint.
Slängde i lite svamp och tomatsås också.
Det blev inga piroger, det blev små mini-calzone. Hade det inte varit för dom med gaffel, enligt konstens alla regler, räfflade kanterna, hade jag verkligen trott att det var inbakade små pizzor.
Jag inser att mitt undermedvetna spelar mig ett spratt. Det här är ju inte på något sätt något att förvånas över. Sen i söndags har jag planerat att äta pizza till helgen och som Jennie så fint uttryckte sig en gång:
"Om Johanna fick välja mellan pizza och nobelmiddagen skulle hon välja pizza"
Kommentarer
Postat av: Nicole
hörrödu jag kan ett jättebra pirogrecept!
Man river/hackar rödlök, morot och champinjoner steker det med vitlök och rör ihop med cremefraiche, salt och peppar. Så tar man en pizza/pajmix och gör bollar som man kavlar ut eller plattar till med handen. In med fyllning, nagga kanterna så det håller tätt och pensla med ägg. In i ugnen 10-15min. Jättegott, och riktigt mysigt att ha en hemgjord pirog till matlåda :)
ps. jag ska jobba natt imorgon och laddar upp med att vara uppe sent ikväll... därav detta nattliga recepttips! :)
Trackback